Hortus magnificus betekent ‘prachtige tuin’, en dat is precies wat ik voor u maken wil.

Hoe werk ik? Het begin van een opdracht is een kennismakingsgesprek waarin ik de wensen van de opdrachtgever inventariseer. Ik probeer een beeld te krijgen van hoe de mensen wonen of werken, hoe zij hun tuin willen gebruiken en van welke stijl en vormen zij houden. Deze wensen worden vormgegeven in het ontwerp. Belangrijk daarbij zijn de functionele aspecten zoals de plaats van het terras, de looproutes en de plaats van de zon. Daarnaast worden de ruimtelijke mogelijkheden van de tuin en uiteraard de smaak van de opdrachtgever meegenomen. De tuin krijgt als basis een stevige structuur. Later worden beplanting en andere elementen zoals belichting en ornamenten toegevoegd, die de structuur ondersteunen en versterken.

Ik vind het belangrijk goed te luisteren naar de opdrachtgever en zijn wensen te vertalen in een optimale vormgeving, rekening houdend met de praktische mogelijkheden van de tuin.

De manier waarop ik werk is intensief en betrokken. Voor mij is het vormgeven van de tuin een proces waarbij de opdrachtgever en de vormgever nauw samenwerken. Ik kan ook begeleiden bij de uitvoering van het ontwerp. Immers, ook de wijze waarop de hovenier het ontwerp uitvoert is belangrijk voor een optimaal eindresultaat. Ik heb hiervoor contacten met een aantal zeer vakbekwame hoveniersbedrijven.

Van alle seizoenen vind ik de winter het belangrijkste, omdat dan de struktuur van de tuin het duidelijkst naar voren komt. Ook in de winter moet een tuin mooi zijn om naar te kijken, in andere seizoenen moet je er prettig in kunnen leven.